Erasmus Governance Institute - EGI

De governance opleidingen van de ESAA gaan sinds eind 2016 verder onder de naam Erasmus Governance Institute (EGI).

Programma commissarissen en Toezicht houders

Dit post-academische topprogramma is ontwikkeld voor reeds actieve commissarissen en toezichthouders die hun inzicht in hun functioneren als commissaris willen verdiepen en hun kennis van de vakgebieden willen vergroten. Het werken in kleine groepen maakt het mogelijk om intensief met docenten en medecursisten te discussiëren over de rol van de commissaris in de praktijk en actuele ontwikkelingen.

Vakgebieden & EAA

In het programma komen de inhoudelijk relevante vakgebieden aan de orde, zoals strategie, risicomanagement, accounting en financiering. Daarnaast wordt ingegaan op de psychologische aspecten en de diverse rollen van de commissaris zoals die van klankbord, werkgever en toezichthouder. Verder is er aandacht voor de toegenomen aansprakelijkheidsrisico’s en het omgaan met (bestuurlijke) crises.

Download de brochures van het EGI (voorheen ESAA). Klik op de link om deze online te bekijken. Sla de brochure op door met de muisaanwijzer op de link te gaan staan, waarna u uw rechtermuisknop indrukt. Vervolgens kunt u deze opslaan op uw computer.

EGI brochures downloaden (opent in nieuw tabblad)

Kenmerken EGI programma

  • kleine groepen (maximaal 16 personen)
  • alle deelnemers zijn commissaris of toezichthouder
  • veel interactie tussen deelnemers onderling en met docent
  • intake gesprek voorafgaand aan deelname
  • deelnemers ontvangen Erasmus-certificaat bij met goed gevolg doorlopen programma
  • mogelijkheid tot deelname aan het Erasmus Commissaris Panel. Dit panel geeft, in samenwerking met het Financieele Dagblad, commissarissen een stem in het publieke debat over de kwaliteit van het bestuur

Doelgroep

Het programma is bestemd voor commissarissen van (middel)grote bedrijven en toezichthouders van grotere non-profit organisaties (bijvoorbeeld woningbouw, pensioenfondsen, zorginstellingen). Deelnemers worden geacht ervaring als commissaris of toezichthouder te hebben. Het programma heeft een post-academisch karakter.

Bezoek de website van het Erasmus Governance Institute – EGI (opent in nieuw tabblad)