Aanmelden PE-Dagen voorjaar 2020

PE dagen 12 & 13 maart gaan niet door! 12-03-2020

Beste VCTE-leden,

Tot gisteravond waren wij ervan overtuigd dat de PE-dagen door konden gaan. Helaas heeft de PE-commissie gisteravond in overleg met het bestuur en met pijn in het hart toch moeten besluiten om de PE-dagen te laten vervallen, omdat het leeuwendeel van de sprekers vanwege nieuw beleid van hun werkgever of aanbevelingen van de provincie Brabant niet aan het programma zouden kunnen meedoen. En dan is er ook nog een aantal leden die vanwege hun thuis- of werksituatie niet mee kunnen doen.

Onze hoop is dat we de PE-dagen alsnog kunnen laten plaatsvinden op een nader te bepalen moment aan het begin van de zomer. Het thema ‘Diversiteit & Inclusie‘ en de boeiende sprekers maken dit zeker de moeite waard. We komen hier zo snel mogelijk op terug.

Tot slot: echt ontzettend jammer dat we op deze manier door de feiten zijn ingehaald. We hopen dat het Coronavirus snel onder controle zal zijn en we elkaar in goede gezondheid tijdens het volgende VCTE-evenement weer zullen treffen.

Met vriendelijke groet,
Namens het Bestuur VCTE en de PE-dagen Commissie,

Marike Schaafsma en Lex van Overmeire

 

 


‘Diversiteit en Inclusie (D&I)’. We weten allemaal dat het belangrijk is, maar de praktijk is weerbarstiger. Toezichthouders kom toch uit jullie bubbel van de boardroom. We praten er wel over, maar er is een verschil tussen ‘symboolpolitiek’ en ‘echte verandering’. Oftewel, geven we in de boardroom toe aan politieke en/of maatschappelijke druk of worden we gedreven door intrinsieke motivatie als het gaat over het thema Diversiteit & Inclusie? Eigenlijk gaat het over de vraag hoe je een organisatie veel effectiever kunt maken. De VCTE PE-dagen staan deze keer in het teken van D&I, bezien vanuit de governance (RvC/RvT).

Programma PE-dagen voorjaar 2020

Donderdag 12 maart 2020
14:00 – 14:30
Inloop en registratie

14.30 – 16:00
ALV

16.00 – 16.30
Pauze met koffie/thee en registratie

16.30
Opening PE-dagen, introductie van het programma

16.30 – 18.00
– Mirella Visser, Centre of Inclusive Leadership, met een inleiding over Diversiteit & Inclusie.
– Marguerite Soeteman-Reijnen, voorzitter van Topvrouwen.nl over ‘’De voors en tegens van een vrouwen quotum”.

18.00 – 19.00
Borrel met Post-it-board “Brandende vragen”

19:00 – 21:30
Diner met volop gelegenheid tot napraten en netwerken

Vrijdag 13 maart 2020
07.30 – 09.00
Ontbijt

09.00 – 09.05
Introductie op het ochtendprogramma

09.05 – 10:00
– Belle Derks, hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, inleiding en dialoog met de zaal over ‘’Bias in the boardroom’, wat zijn de mythes en waar is vanuit de wetenschap bewijs voor?

10:00 – 10.45
– Maureen Schlejen, Hoofd Institutionele Relaties NNIP en gastspreker over haar eigen ervaringen als lid RvC en over haar ‘oranjegevoel’ bij het diversiteitsbeleid van NNIP

10.45 – 11:00
Pauze

11:00 – 12:00
Paneldiscussie met Belle Derks, Maureen Schlejen, en een VCTE lid o.l.v. Mirella Visser. Inclusief actieve dialoog met ‘de zaal’ op basis van stellingen en vooraf verzamelde brandende vragen.

12:00 – 12.30
– Mirella Visser, wrap-up D&I vanuit een governance perspectief, over het belang van inclusive leadership voor cultuurverandering en lange termijn waarde creatie, met handvatten voor toezichthouders in de praktijk (‘inclusive governance’)

12.30 – 13.30
Lunchtafelgesprekken

13.30 – 14.30
– Paul van Geest, slotlezing gebaseerd op zijn oratie (2019) aan de Erasmus Universiteit over de vraag waarom de theologie onontbeerlijk is voor de economie als wetenschap, maar daarbij ook over de kracht van diversiteit en inclusie op de markt en moraal

14.30 -15.00
Afsluiting PE-programma door Jan Stolker (wrap-up) en Marike Schaafsma (voorzitter VCTE)

Programma is nog onder voorbehoud van (kleine) wijzigingen.

Aanmelden:

De inschrijving voor de PE-dagen is gesloten. Om aan te melden of wijzigingen door te geven kun je een mail sturen naar Marina de Bruijn.

Let op: De Sprekers willen graag weten wie er aanwezig zullen zijn en wat de achtergrond van de deelnemers is. Dit gelet op de veelal vertrouwelijke informatie die gedeeld wordt. De leden willen graag weten welke andere leden er komen. Om die redenen wordt voor het evenement een smoelenboek gemaakt, waarin de volgende informatie opgenomen wordt: Naam, mailadres, woonplaats, huidige beroepsmatige hoofdfunctie en huidige toezichthoudende functies.
Door u aan te melden gaat u akkoord met het delen van deze informatie met sprekers en deelnemers.