Aanmelden PE-Dagen webinar najaar 2020

Diversiteit en Inclusie (D&I).
We weten allemaal dat het belangrijk is, maar de praktijk is weerbarstig. Toezichthouders kom toch uit de bubbel van jullie boardroom. We praten wel over diversiteit, maar er is wel een verschil tussen ‘symboolpolitiek’ en ‘echte verandering’. Oftewel, geven we in de boardroom alleen maar toe aan politieke en/of maatschappelijke druk of worden we gedreven door intrinsieke motivatie als het gaat over het thema Diversiteit & Inclusie?

Eigenlijk gaat het bij D&I over de vraag over hoe je een organisatie effectiever en wendbaarder kunt maken. Diversiteit gaat vaak over aantallen en quota, maar inclusie gaat over gedrag, waarden en spelregels. En, inclusie gaat als thema ook veel verder dan alleen gender (m/v). Hoe zetten wij zelf als toezichthouders in de boardroom de stap van diversiteit naar inclusie?

Aansluitend op de PE modules zal er ook een ALV worden gehouden.

De opzet van de ALV en PE-dagen was aanvankelijk een tweedaags evenement in De Ruwenberg, maar vanwege COVID-19 is dit omgezet in een webinar met een ingekort programma met twee key note sprekers uit het oorspronkelijke programma.

Het webinar zal worden gemodereerd door Diederik van den Burg en Theo Bolta. De modules bestaan uit korte inleidingen, het houden van polls aan de hand van stellingen en meerkeuzevragen en gelegenheid tot het stellen van vragen via de chatbox. Kortom er is veel ruimte voor digitale interactie.

Programma PE-dagen najaar 2020

09.25
Digitale ‘inloop’

09.30 – 09.35
Opening PE-webinar en introductie van de sprekers door Diederik van den Burg

09.35 – 10.00
Mirella Visser, Centre of Inclusive Leadership, auteur van o.a. ‘De Zijderoute naar de top’: strategisch leiderschap voor vrouwen’ en ook zelf een ervaren commissaris, met een inleiding over het SER advies en de wettelijke ontwikkelingen in Europa alsmede over de ‘voors en tegens van een vrouwenquotum’

10:00 – 10:30
Belle Derks, professor Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, met vele wetenschappelijke onderzoeken en publicaties op dit gebied op haar naam. Met een Inleiding en dialoog met de deelnemers over ‘Bias in the boardroom’, wat zijn de mythes en waar is vanuit de wetenschap bewijs voor.

10:30 – 10.45
Pauze

10.45 – 11:15
Belle Derks (vervolg betoog en Q&A, tweede deel)

11:15 – 11:45
Mirella Visser, met een inleiding over D&I vanuit een governance perspectief, over het belang van inclusive leadership voor cultuurverandering en lange termijn waarde creatie, met praktische handvatten voor commissarissen en toezichthouders (‘inclusive governance’)

11:45 -11:55
Q & A sessie met Belle Derks en Mirella Visser o.l.v. Diederik van de Burg en Theo Bolta, interactieve dialoog met de deelnemers op basis van stellingen en via chatbox ontvangen vragen en afsluiting PE-gedeelte van het webinar

11.55 – 12.00
Korte pauze

12:00 – 13:00
ALV (de agenda en bijbehorende stukken worden binnenkort op de website geplaatst)

Aanmelden:

Om je aan te melden en/of de deelnemerslijst te bekijken dien je eerst in te loggen (via deze link inloggen zorgt ervoor dat je direct terugkomt op deze pagina)

De Sprekers willen graag weten wie er aanwezig zullen zijn en wat de achtergrond van de deelnemers is. Dit gelet op de veelal vertrouwelijke informatie die gedeeld wordt. De leden willen graag weten welke andere leden er komen. Om die redenen wordt voor het evenement een smoelenboek gemaakt, waarin de volgende informatie opgenomen wordt: Naam, mailadres, woonplaats, huidige beroepsmatige hoofdfunctie en huidige toezichthoudende functies.
Door u aan te melden gaat u akkoord met het delen van deze informatie met sprekers en deelnemers.