‘Vinden en Gevonden Worden’ op stoom – December 2020 update

VCTE-leden (zowel nieuwe als ervaren commissarissen en toezichthouders) die op zoek zijn naar een eerste respectievelijk nieuwe toezichtrol, hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in ondersteuning vanuit de VCTE bij dit zoekproces. Met name het toetreden tot een sector waarin je geen ervaring hebt. Dit was voor het VCTE-bestuur de aanleiding te starten met het Programma ‘Vinden en Gevonden Worden’. De afgelopen periode is een aantal VCTE’ers aan de slag gegaan met de vraag hoe deze ondersteuning vorm kan krijgen. Dit heeft geresulteerd in vijf activiteiten die bedoeld zijn bij te dragen aan de ondersteuning bij het zoekproces van leden naar nieuwe posities, en ook aan het faciliteren van RvC’s en RvT’s bij het vinden van nieuwe toezichthouders. Dit is wat je kunt gaan verwachten:

  1. Vraag en aanbod bij elkaar brengen. Doel is de informatievoorziening vanuit de VCTE zo vorm te geven dat VCTE-leden zicht krijgen op het aanbod van vacatures voor toezichthoudende functies. Aanvullend doel hierbij is dat de voorkeur van een lid voor een of meerdere sectoren leidend is bij de presentatie van vacatures. Streven hierbij is ons allen te stimuleren vacatures binnen je eigen raad open te stellen via de VCTE-website.
  2. Ondersteuning door sectorexperts, voor leden die buiten hun eigen ervaringsbereik een toezichtfunctie zoeken. De ondersteuning die bestaat uit het melden van vacatures, counseling bij sollicitaties (telefonisch/digitaal) en advies over CV en motivatiebrief. Ambitie is te starten met vier sectoren, voor iedere sector vervullen één à twee VCTE’ers de ambassadeursrol.
  3. Opbouw van een kennisdatabank met artikelen over de diverse sectoren, governance e.d., bedoeld om zoekende leden te ondersteunen bij het vinden van relevante informatie over ontwikkelingen in de sector die hun belangstelling heeft.
  4. Event voor leden om kennis te nemen van en ervaring op te doen met zaken als: waar let een recruiter op bij de selectie, training over do’s and don’ts in Linkedin-profiel, mogelijkheden van/voor stageplaatsen.
  5. Communicatie via Linkedin. Start met de Linkedin-groep VCTE zoeken en gevonden worden.

 

We hopen dat onze gepresenteerde doelen en acties je hebben gemotiveerd een bijdrage aan deze ontwikkeling te gaan geven. Ben jij expert in een sector of domein en wil je die kennis met collega’s delen? Meld je dan alvast bij Anja (stokkers@tractief.nl) of Theo (tzzanvoort@msn.com).

 

We gaan, na groen licht van het bestuur, deze initiatieven kleinschalig via pilots starten. In de VCTE-voorjaarsnieuwsbrief komen we hierop terug.

nieuws, VGV