PE-dagen, Specials, Intervisie en Vakinhoudelijke ontwikkelingen

Agenda

Bekijk hier een handig overzicht van de VCTE activiteiten voor dit jaar. (inloggen is hiervoor vereist)


PE-dagen

De VCTE stelt zich ten doel om jaarlijks een tweetal meerdaagse bijeenkomsten te organiseren. Deze bijeenkomsten worden de Permanente Educatie- dagen ofwel PE-dagen genoemd. Tijdens deze dagen worden de leden in een interactieve setting op de hoogte gehouden van ontwikkelingen op gebied van toezicht.
Klik hier om je aan te melden voor de PE dagen. (inloggen is hiervoor vereist)

Specials

Specials is de verzamelnaam voor diverse kortdurende activiteiten (een tot twee uur), die aan het eind van de middag of in de avond plaatsvinden. Offline of digitaal. Offline bezoeken we drie maal per jaar een interessante locatie en wordt een (al dan niet gerelateerd) toezicht-inhoudelijk onderwerp besproken. Meestal is een van onze leden actief bij de organisatie betrokken. Digitaal organiseren we vijf online colleges, waarin we worden bijgepraat over een belangrijk onderwerp. Sprekers zijn docenten uit de opleiding of andere terzake kundige personen. Soms digitaal, soms online organiseren we een toolboxsessie, waarin de nadruk ligt op voor toezichthouders relevante ervaringen.
Klik hier voor meer informatie over onze Specials

Lustrum

De VCTE vierde van 18 t/m 20 mei 2022 haar derde lustrum. Het inhoudelijk thema van het lustrum was ‘De maatschappij, dat zijn wij?’ en bood genoeg mogelijkheden voor dialoog over de verantwoordelijkheden van commissaris en toezichthouder om maatschappelijke thema’s in de onderneming al dan niet te adresseren. Klik hier voor het verslag en presentaties

PacoŜako

PacoŜako is het bedankje dat de VCTE aan sprekers geeft, in plaats van de traditionele fles wijn. Het spel lijkt op schaken, maar is toch nét even anders. De vertaling van de naam is ‘vredesschaak’. Nieuwsgierig naar de achtergrond van dit spel? Klik hier voor meer informatie over PacoŜako


Intervisie

De VCTE stimuleert haar leden om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Intervisie biedt daartoe een veilige en vertrouwde omgeving, waarbinnen onze leden intercollegiaal kunnen sparren om te leren en te kunnen groeien. Daarom is intervisie niet alleen een vast onderdeel van de opleiding, maar wordt ook het opstarten van nieuwe intervisie-groepen aangemoedigd en gefaciliteerd.
Klik hier om meer te weten over deze nieuwe activiteit.

Vakinhoudelijke ontwikkelingen

Een kleine redactie (Carin Stommels, Jan Stolker en Petri Ykema) heeft zich tot doel gesteld om met artikelen over (actuele) governance thema’s, die nauw samenhangen met de leergang en ontwikkelingen in governance de VCTE-leden ‘inhoudelijk’’ te voeden. Ook willen we ruimte geven aan ervaringen van toezichthouders die lid zijn van onze vereniging. Het gaat ons om nieuwe (wetenschappelijke) ideeën en bijzondere governance ervaringen van bij de VCTE betrokken personen. Dit doen we in de vorm van interviews, maar zien graag door VCTE leden geschreven artikelen tegemoet.
Klik hier voor meer informatie en artikelen

Aanmelden (en annuleren), programma en smoelenboek en het delen van persoonsgegevens:

Voor het aanmelden voor activiteiten is inloggen vereist.

Let op: De Sprekers willen graag weten wie er aanwezig zullen zijn en wat de achtergrond van de deelnemers is. Dit gelet op de veelal vertrouwelijke informatie die gedeeld wordt. De leden willen graag weten welke andere leden er komen. Om die redenen wordt voor het evenement een smoelenboek gemaakt, waarin de volgende informatie opgenomen wordt: Naam, mailadres, woonplaats, huidige beroepsmatige hoofdfunctie en huidige toezichthoudende functies.
Door u aan te melden gaat u akkoord met het delen van deze informatie met sprekers en deelnemers.