Spionage is dichterbij dan je denkt

Over dit evenement

Categorie
Specials
Organisator
Specials
Datum en tijd
10 apr. 2024 08:00 - 09:00
Locatie
online

Spionage is dichterbij dan je denkt

Spionage is dichterbij dan je denkt. 
Ook jouw organisatie kan interessant zijn voor spionnen! De interesse van ver weg in jouw organisatie is iets waar niet alleen ASML en universiteiten zich zorgen over moeten maken. Er zijn veel meer bedrijven en instellingen die interessant zijn voor landen en bedrijven. Om hun kennis, om hun rol in de samenleving, om het belang van hun infrastructuur, … Geopolitiek voor in de boardroom dus!

De huidige ontwikkelingen in de wereld laten zien dat ook de risico’s op gebied van internationale veiligheid binnen organisaties op de bestuursagenda horen. Cyberspionage heeft tegenwoordig veel aandacht. Maar ook ‘insider threats’ – spionage door mensen – is nog altijd een belangrijk en reëel risico. In deze Online Special krijg je voorbeelden van spionage uit onverwachte hoeken. Maar vooral gaat het uiteraard over de rol van commissarissen en toezichthouders. Waar moeten zij en het bestuur zich van bewust zijn? Waar liggen de risico’s? Welke veiligheidsissues dienen organisaties te borgen? Hoe houd je een gezonde balans tussen vertrouwen en paranoia?

--------LET OP: AANVANGSTIJD 08:00 UUR (ochtend)-------

Eric Schouten, CEO en oprichter van Dyami, zal tijdens deze Online Special zijn expertise met ons delen door ons langs dit soort vragen te leiden. Eric heeft ruim 13 jaar bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) gewerkt. Als liaison kwam hij regelmatig bij bedrijven om ze weerbaarder te maken in het speelveld van internationale veiligheid en spionage. Hij zag veel organisaties worstelen met de invulling van security-vraagstukken en veilig internationaal ondernemen en heeft daarom in 2019 Dyami opgericht. Dyami bestaat uit een divers team van analisten en internationale veiligheidsexperts. Zij stellen security risk managementdiensten op een toegankelijke manier beschikbaar.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien